Kolla in Treks läckra butikskoncept

Amerikanska Trek är världsledande inom cykeldesign och äger en mängd patent från egen forskning som du kan uppleva när du köper en Trek. Med kvalitet, känsla och kärlek till allt som har med cykling att göra öppnar Trek nu ett eget butikskoncept runt om i Norden. För Trek finns det tydliga guidelines för hur en internationell butiksupplevelse ska vara. Vi har tillsammans med Trek Sverige anpassat inredning och miljöbilder för att få en skandinavisk känsla. Allt för att lyfta varumärket och upplevelsen för besökarna. Hela uppdraget har gjorts av Taberg Media Group och vi har valt att samarbeta med GRIPP Inredning när det gäller arkitektritningar, möbelsnickerier och montage i butik.

Göteborg och Stockholm först ut
De första butikerna med det nya skandinaviska konceptet är Trek Store i Göteborg och Trek shop-in-shop hos Sportson Södermalm i Stockholm. Bilderna visar butiken i Göteborg som omvandlats till en färgsprakande och inspirerande cykelbutik. Här har vi sett till att butiksinredning med plats för både cyklar, tillbehör och skönt häng får samspela med butikskommunikation och exponering på ett nytt och spännande sätt.

CREATIVE Grafisk form och produktion

PROFIL  T-shirts, muggar, buffar

EXPO Ljuslåda, skyltar, tapet, inredning, frigolitskyltar

Läs mer om Trek här: trekbikes.com

Komplett retailkoncept tillsammans med GRIPP

Taberg Media Group har levererat profilprodukter/kläder till Trek under flera år. När det nya butikskonceptet kom på tal fick vi frågan om TMG kan vara en partner för produktion av kommunikation och inredning. Ett spännande uppdrag för vår projektledare Per Rydström och hela hans team inom TMG. Genom vårt nätverk hittade vi inredningssnickeriet GRIPP Inredning i Tibro som på ett enkelt och proffsigt sätt kunde leverera både kompetens med arkitekt och produktion av inredning. Tillsammans med TMG:s samlade resurser inom kommunikation, design och tryck ledde detta till en, funktionell och kommunikativ lösning som nu tas vidare ut i Treks butiker i Norden.

Allt visualiserades först i 3D
För att Trek skulle kunna se samma vision som vi, fick de se alla butikslayouter och inredningsidéer i 3D. Butikskommunikation och exponeringsytor har tagits fram och innehåller både tapetproduktion och ljuslådor. Inredningen är tillverkad i trä och metall och består av bord, bänkar, hyllor för tillbehör, cykelställ och exponeringsställ. Det totala konceptet har skapat en imagehöjande profilering för Trek.

Fler butiker följer 2022
Vi tackar Trek för förtroendet att använda oss till detta retailuppdrag. Tillsammans med er och era kunder gläds vi över det fina resultatet. Vi ser fram emot att utveckla fler butiker/shop-in-shops under 2022.