Reklambank och extern marknadsavdelning har stärkt Klarsynt

Klarsynt är ett rikstäckande butiksägd kedja som idag består av över 100 fristående butiker och 200 optiker. Genom att samlas under Klarsynt erbjuds optikerna större valfrihet, högre servicenivå och möjlighet att hålla lägre priser mot kunderna.

För att säkerställa en enhetlig varumärkesidentitet för Klarsynt har en central marknadsavdelning ansvar för konceptutveckling, framtagning av kampanjmaterial, bilder, abonnemangsfoldrar, diverse mallar och inlägg på sociala media. Detta görs sedan ett par år tillbaka i samarbete med oss på Creative inom Taberg Media Group.

Förutom att vi fungerar som en extern marknadsavdelning åt Klarsynt, har vi skapat en reklambank (marknadsportal) där butikerna själva kan välja vad de önskar ta del av.

CREATIVE Grafisk design, digital produktion, content, SoMe-administration, projektledning av kampanjer m m.
SOLUTION Marknadsportal, bildbank, målgruppsurval, portooptimering, lager & logistik
PROFIL Profilprodukter, give aways
PRINT  Kampanjmaterial, butiksskyltar, foldrar
EXPO Vepor, affischer, fönstervinyl, mässmaterial

Läs mer om Klarsynt här: klarsynt.se

Klarsynt uppdaterade sin grafiska profil

Under 2022 har Klarsynt genomgått en omprofilering av sitt varumärke. För oss på TMG har det inneburit en hel del arbete med att applicera den nya grafiska profilen på alla enheter och se till att implementera den i verkligheten. Allt material finns idag tillgängligt för medlemmarna genom Klarsynts marknadsportal ”Reklambanken” som fungerar likt ett intranät/webbshop/arkiv.

 

Reklambanken innehåller hittills

  • Korrespondensmaterial i form av kuvert, brevpapper och visitkort som kopplats till en print on demand-funktion.
  • Redigeringsbara annonsmallar som säkerställer grafisk profil oavsett vem som annonserar.
  • Sociala Medier – färdigt material för butikerna att hämta. TMG publicerar centrala inlägg.
  • Butikerna har egna lokala FB-konton. Här fyller vi på med redigeringsbart material för dem att använda.
  • Säljmaterial för de olika abonnemangstjänsterna – informationsfoldrar.
  • Mässvägg, mässdisk och give aways.
  • Bildbank med produkt-, miljö-, profil- och personalbilder. Annonsmallarna ger möjlighet till olika bildval.

Bollplank och kompetensresurs till Klarsynts marknadschef
TMG och gänget på Creative eftersträvar att vara marknadschefens högra hand och fungera som rådgivare och ”doers”. Med våra samlade resurser har vi unika möjligheter att sköta allt på ett snabbt och smidigt sätt. Vi har hjälpt till att projektleda mässdeltagande där vi fixat en snygg inramning med varumärket Klarsynt i fokus – med allt från möbler till tryckta motivväggar, mässdisk, växter och godis.

Med jämna mellanrum hanterar vi såväl formgivning som tryck, porto och utskick av material för centrala kampanjer. Dessa skickas ut antingen med ODR eller ADR utifrån målgruppsurval. Detta kompletterar vi med butiksexponering, publiceringsplan för Sociala Media och content. Allt för att göra marknadschefens vardag så smidig som möjligt.