5 tips och trix i PowerPoint

2 maj, 2023

Använd PowerPoint lite proffsigare

Även om du har en färdigdesignad mall kanske du sitter och sliter ditt hår när du ska skapa din PPT-presentation. För att hjälpa dig på traven har vi samlat några enkla smarta tips och trix som kommer göra jobbet mycket enklare och snabbare. Men glöm inte – det viktigaste i din presentation är alltid ditt budskap och ditt personliga engagemang. Lycka till!

TMG Notis – Powerpoint

Lägg in dina favoriter i verktygsfältet

Snabbåtkomst hittar du i listen i överkanten av alla Office-program. Det är en samling genvägar till funktioner, alternativ, kommandon eller alternativgrupper som du använder ofta. Se till att dina favoriter finns med där! Då kan du jobba smidigare och enklare.

TMG Notis – Powerpoint

Googla information på webben?

En smart sökning är en fiffig funktion som tillåter dig att välja en text och sedan söka informationen på webben. Det betyder att du inte längre behöver kopiera och klistra in sökningen i en webbläsare. Du gör sökningen smart och enkelt direkt från din PPT-presentation. Gå under fliken ”granska” och välj smart sökning.

TMG Notis – Powerpoint

Återanvända tidigare presentation?

Visst går det att infoga din kollegas presentation i din egen! Spara tid genom att använda funktionen under nya bilder.

TMG Notis – Powerpoint

Problem med för tung presentation?

Då kan du med fördel använda funktionen ”Komprimera bilder” som finns under Arkiv. Där finns flera alternativ som du kan prova för att få ner storleken på din slutgiltiga presentation.

TMG Notis – Powerpoint

Kortkommandon vid presentationen

När du håller din presentation så finns det några smarta kortkommandon som gör att du kan röra dig friare mellan sidorna. Förflyttningarna blir mycket proffsigare. Testa nästa gång du ska presentera något!

Ja, tack! Jag vill veta mer om hur ni kan hjälpa mig med PowerPoints.