Låt plagget lyfta varumärket

2 juni, 2021

Här är de vanligaste märkningsteknikerna

Screentryck

Screentryck är ett tryck direkt på plagget där man trycker i ramar med en belyst film som släpper igenom färg på önskade ställen. Därefter får plagget gå igenom en ugn för att trycket ska härda.

Den här metoden används främst på plagg som tål värme och på volymprodukter som t-shirts, collegetröjor och pikétröjor. På volymprodukter är detta dessutom den mest ekonomiska märkningen.

Transfer

Transfer är färdigtryckta logotyper som trycks i PMS-färg, reflex eller CMYK-färg. Logotypen är fäst spegelvänt på ett polyesterark med ett lim. Därefter placeras transfern på plagget och trycks fast med hjälp av en transferpress med hög värme.

Transfer ger distinkta, detaljrika tryck och fäster på de flesta textila material och klarar industritvätt.

Transfer är det bästa alternativet för dig som behöver komplettera plagg med kort varsel eller behöver små kvantiteter. Transferarken tas med fördel fram i större antal än vad man behöver för tillfället, för att användas kostnadseffektivt i framtiden. Vi kan lagerhålla transfer åt er som ni då kan avropa när helst ni behöver. Det kan ju hända att en nyanställd behöver ha en jacka eller att du arrangerar ett sent påkommet kundevent där du vill dela ut en kasse etc.

Brodyr

Brodyr är som du föreställer dig, en märkning med nål och tråd. Det sker i en brodyrmaskin med kapacitet att brodera upp till 15 färger. Till skillnad från tryck och transfer blir inte brodyren platt utan tvådimensionell. Den ger liv, djup och skuggeffekter.

Brodyr är en snygg märkning som höjer plagget med en exklusiv touch. En brodyrmaskin och lite fantasi kan höja plagget till riktigt läckra nivåer. Du kan t ex göra en applikationsbrodyr där hela eller delar av motivet ersätts med tyg eller annat material. Vi kan även kombinera brodyr med screentryck för en cool effekt. Möjligheterna är många.

Applikation

Att applicera broderade eller vävda märken, etiketter kan också vara ett alternativ om du vill förädla ditt plagg. Även här är det lämpligt att tillverka ett större antal applikationer än vad du behöver för stunden. Antingen görs märkena med värmebaksida för att värmas på i transferpress eller så sys de fast. På rätt plagg är det en verklig imagehöjare.

Embossing

Embossing är en tryckmetod som stansar in logotypen tredimensionellt i textilen. Effekten blir som blindprägling, diskret och exklusiv. Kan användas på de flesta material, men framför allt bomull, polyester och fleece.

Ja, tack! Jag vill veta mer om profilkläder.