Tryckeffekter gör succé i brevlådan

20 juni, 2024

Effektfull trycksak väcker
uppmärksamhet i brevlådan

I dessa digitala tider hajar mottagaren till ordentligt när det kommer en trycksak utöver det vanliga med posten. Med genomtänkt design, ett fint pappersval och finessrik efterbehandling går det att göra festligt kreativa inbjudningar som når stor effekt. Mottagaren känner sig utvald och hedrad, och visar stolt upp sin exklusiva inbjudan, vilket stärker era lojalitetsband. Ta tillfället i akt och gör samtidigt en story om den på sociala medier också – kul idéer får alltid bra spridning.

 

Hur skapar du då en inbjudan med det lilla extra?

Allt börjar såklart med den kreativa idén. Vilken känsla vill du förmedla? Kanske är det bra att hitta ett tema eller röd tråd för ditt evenemang att bygga idén kring? Kom ihåg att din inbjudan också fungerar som ett skyltfönster mot företagets varumärke, här finns alla möjligheter att jobba kreativt med den grafiska profilen.

När idén väl är satt så gäller det att få hjälp på traven i de praktiska detaljerna. Hur väljer du rätt papper? Vilka möjligheter finns det för att få fram effekter i trycket? Hur vet du vilka efterbehandlingar som passar? Vi hjälper dig att navigera bland begrepp som foliering, partiell UV-lack, stansning, med flera.

Vi vägleder dig genom hela processen. Under många år har vi haft äran att hjälpa kunder, bl a Svenskt Tenn, Love’n Layer och GANT, att omvandla briljanta idéer till lika briljanta trycksaker. Även om du inte vet i vilken ände du ska börja så är du varmt välkomna till oss på ett inspirationsmöte, antingen fysiskt eller digitalt.

Hör av dig så pratar vi vidare!

 

ELLE-galan – ett lysande exempel

Ett fint exempel på en kreativa inbjudningar är de som vi haft glädjen att få producera till ELLE-galan de senaste tre åren. En gala som klassas som årets stora modehändelse i Stockholm. I år var temat solen, vilket genomsyrade formspråket för både kort och kuvert. Mjuka former och härliga gradienter som förde tankarna till solens upp- och nedgång.

Inte att förglömma är kuvertets betydelse. Här pratar vi om det viktiga första intrycket som ger en föraning om vad som komma skall. Vårt specialtillverkade kuvert till ELLE-galans inbjudan var även detta tryckt med en gradient och de mjuka formerna återfanns på den böljande kuvertfliken. Resultatet blev både snyggt och effektfullt.

Ja, tack! Jag vill veta mer om inbjudningar.