Läcker expo med extra glans på Guldägget 2024

16 maj, 2024

Mitt bland alla skarpa kommunikationsskapare till Guldägget

Guldägget är Sveriges äldsta och största kommunikationstävling som har hyllat svensk reklam ända sedan 1961. Både uppdragsgivare och kreativa reklamskapare lyfts fram i flertalet olika tävlingskategorier där de vinnande bidragen belönas med antingen Guldägg, Silverägg eller Diplom. Guldäggsjuryn, som varje år sätts samman av representanter från reklambyråer runt om i Sverige, jobbar för att hitta de bidrag som åstadkommit den mest nyskapande och smartaste kommunikationen under föregående år.

 

Vernissage och Gala

Under Guldäggsvernissagen som äger rum ungefär en månad innan galan presenteras samtliga nominerade tävlingsbidrag, vilket är en stor händelse, både inom reklambranschen och för alla uppdragsgivarna. Man brukar säga att tiden mellan Guldäggsversnissagen och Guldäggsgalan är den bästa, för då är alla nominerade bidrag vinnare!

Vinnarna koras sedan på Guldäggsgalan som arrangeras kring påsk varje år, därav namnet. Guldägget drivs och genomförs av Sveriges Kommunikationsbyråer, KOMM.

 

TMG + Guldägget = Sant

TMGs samarbete med KOMM och Guldägget startade för tre år sedan, då vi fick frågan om att trycka Guldäggsboken med de vinnande bidragen, som produceras efter galan varje år. Tillsammans med böckerna från tidigare år utgör varje års Guldäggsbok en viktig dokumentation för branschen och är definitivt en trycksak värdig den bästa platsen i bokhyllan. Med uppdraget att trycka Guldäggsboken kom även ett erbjudande om sponsorskap och möjlighet till aktiviteter under både vernissage och gala. Ett alldeles självklart sammanhang för oss på TMG att vilja vara en del av och bidra till.

 

I år gav vi Guldägget extra glans

Redan första året inledde vi ett samarbete med Lessebo Paper, som tillhandahåller papperet till trycket av Guldäggsboken. Tillsammans med Lessebo sponsrar vi de spännande tävlingskategorierna Identitetsdesign och Förpackningsdesign som varje år levererar inspirerande och unika idéer och koncept.

TMGs aktivitet under eventen bygger varje år på idéer sprungna ur vår verksamhet. Utifrån vår stora kunskap och teknik i ständig utveckling vill vi visa prov på oväntat kreativitet för att inspirera besökarna. 2023 byggde vi en installation med fokus på färgade papper från Lessebo Colours, och i år var det dags att låta ett nytt spännande expomaterial ta plats. Till vernissagen och galan skapade vi en färgskiftande installation med ljusreflekterande folie monterad på tunn plexi. Beroende på vinkel och ljussättning ändrar materialet färg, vilket gör det lekfullt och perfekt för festliga tillfällen. Vi bjöd även på popcorn i mängder, serverade i tidernas finaste popcornbägare som vi skapade av papper i härliga nyanser från Lessebo Colours.

Till årets jurydagar jobbade vi med den ljusreflekterande folien i mindre format. Glänsande små ägg fick pryda block med fina omslag tryckta på härliga pastellnyanser från Lessebo Colours.

Ja, tack! Jag vill veta mer om hur ni kan förgylla min kommunikation.